Het is algemeen bekend dat Nederland een gunstig land is voor ondernemers. Veel bedrijven van over de hele wereld komen naar Nederland om hier hun bedrijf te starten. Uit cijfers van een onderzoek van een ondernemers-expert blijkt dat Nederland het beste ecosysteem heeft voor bedrijven. Niet alleen bedrijven vestigen hier, ook zijn er veel mensen die een start-up beginnen en hun dromen realiteit willen laten. Een start-up begint vaak met een probleem die je wilt oplossen of een briljant idee. De meeste start-up halen het niet en mislukken, een van de grootse reden daarvan is dat de ondernemer geen ervaring heeft of geen idee heeft hoe hij vanaf daar verder moet.

Vaak moet je je idee zien te kunnen brengen naar je doelgroep. Veel start-ups maken daarom een website, het maken van een website is soms nog best ingewikkeld. Veel start-ups kiezen dan voor Wix wat een gratis platform is voor een website. Het probleem vaak van bedrijven die hun eigen website bouwen via een gratis platform, worden vaak niet als professioneel gezien. Als bedrijf wil je vaak wel professioneel en goed werkend over laten komen. Je kan als bedrijf hier de plank erg mee mis slaan. Niet alleen kan je website er niet professioneel eruitzien, maar hij kan falen op functionaliteit. Hierdoor kan je als bedrijf veel sales mislopen, als je website het bijvoorbeeld niet doet of een storing heeft. Bij een start-up kan dit soms wel fataal zijn waarom het altijd slim is om je website te laten doen door een externe partij. Een webshop laten bouwen door een extern bedrijf wordt door bijna elk bedrijf wel gedaan omdat je website in directe contact is met je doelgroep.

Websiteontwikkelaars zijn vaak ook app ontwikkelaar, je kunt dus heel makkelijk bij hetzelfde bedrijf een app laat ontwikkelen en je website.