Op Energievergelijker.com kun je vergelijken welke energieleverancier het meest voordelig is voor jouw nieuwe woning. Ook als je huishouden verandert van samenstelling of als alles gewoon hetzelfde blijft als het afgelopen jaar, kun je leveranciers vergelijken. Je vult je postcode en huisnummer in om te beginnen met vergelijken. Daarna kun je kiezen of je zelf invult wat je verbruikt, of dat je gebruik maakt van de gemiddelden van een huishouden van een bepaald aantal personen. Aan de hand hiervan kun je precies zien welke energieleveranciers er bij jouw situatie passen en wat de energiekosten zijn bij deze leverancier.

Hoe je kunt besparen

Veel mensen grijpen mis als het gaat om besparen op de energierekening. Vaak sluit je een contract af bij een nieuwe woning en blijft dit contract vervolgens steeds verlengd worden. Je merkt niet eens dat je besparingen misloopt. Als je ieder jaar opnieuw energieleveranciers vergelijkt, kun je flink wat besparen, zeker op de lange termijn. De meeste leveranciers bieden namelijk acties aan voor nieuwe klanten. Dit kan in verschillende vormen. Soms krijg je korting op je energiekosten of krijg je geld terug als nieuwe klant. Andere acties zijn tegoedbonnen voor webwinkels of een fysiek cadeau. Het levert dus bijna altijd iets op om te vergelijken en over te stappen.

Overstapservice

Misschien ben je bang dat overstappen ingewikkeld is of dat er ergens iets niet goed gaat in het proces. Allereerst hoef je niet bang te zijn dat je zonder stroom of gas komt te zitten. Energie is namelijk altijd te gebruiken. Daarnaast heeft Energievergelijker.com een overstapservice die het je heel gemakkelijk maakt. Als je het aanbod hebt bekeken en een keuze hebt gemaakt, klik je gewoon op de oranje knop naast het aanbod. Hierna vul je je gegevens in en wordt het overstapproces in gang gezet. Je hebt vervolgens 14 dagen bedenktijd. Na die 14 dagen moet je de meterstanden doorgeven aan je oude en nieuwe energieleverancier. Vervolgens wordt je oude contract definitief opgezegd en ben je aangemeld bij je nieuwe leverancier.

Duurzame energie

Besparen door vergelijken en overstappen is dus hartstikke gemakkelijk. Je hebt geen gedoe met hier aanmelden en daar opzeggen, en je profiteert van de welkomstacties van de leveranciers. Je kunt in de vergelijker ook zoeken naar duurzame energieleveranciers. De energieleveranciers krijgen op de site een duurzaamheidsscore. Daarnaast kun je zien of ze groene stroom bieden of CO2 compensatie. Je kunt zelfs zoeken naar duurzame energieleveranciers die stroom opwekken in Nederland.