Glasvezel internet

Glasvezel internet abonnementen zijn in opkomst. Alhoewel nog niet geheel Nederland aangesloten is op het glasvezel netwerk neemt het aantal glasvezel internet abonnementen snel toe. Het is het snelste internet abonnement dat beschikbaar is; sneller dan kabelinternet en veel sneller dan ADSL. Glasvezel internet kan maximale downloadsnelheden halen van 1000 Mbps. Downloaden via glasvezel gaat even snel als uploaden. Glasvezel internet is samen met een televisie internet abonnement verkrijgbaar. Het is dan geen alles in 1 pakket aangezien het bellen ontbreekt. Voor de huishoudens waar bellen niet nodig is aangezien iedereen een mobiele telefoon hebt is dit type abonnement geschikt. Doordat de twee diensten tegelijk worden afgesloten is het mogelijk om korting op het totaaltarief te krijgen.

Glasvezel internet steeds populairder

Glasvezel internet en televisie is een goede combinatie dat door steeds meer Nederlanders gekozen wordt. Huishoudens die veel televisieprogramma’s terugkijken via internet of films streamen hebben een betere gebruikservaring met glasvezel internet. Het internet via glasvezel is immers veel sneller dan via kabel waardoor alles gestroomlijnder verloopt zonder haperingen en onderbrekingen door traag internet. Met glasvezel internet is dat verleden tijd. Het downloaden van de laatste films en programma’s gebeurt in een fractie van de tijd dat een normale internetverbinding nodig heeft.

Glasvezel providers in Nederland

Vrijwel iedere provider in Nederland biedt dit type abonnement aan zoals Ziggo en KPN. Per provider geldt een andere aanbieding als het aankomt op de tv kanalen en internet snelheden. Met de postcode check kom je erachter of dit abonnement ook beschikbaar op jouw adres.