Onbeperkt mobiel abonnement

Voor je op zoek gaat naar onbeperkte mobiel internet aanbiedingen is het slim om een idee te krijgen van wat je nodig hebt en wat je wensen zijn. Een onbeperkt mobiel internet abonnement is bedoeld voor mobiele telefoons. Het is ook wel bekend als een sim only onbeperkt internet of onbeperkt mobiel abonnement. Als je dat niet doet dan is de kans groot dat je te veel betaalt voor een onbeperkt abonnement. Dat wil toch niemand? In een wereld waarin iedereen zo weinig mogelijk wil betalen is het internet abonnement een belangrijke factor voor lage maandelijkse lasten. Het loont om goed rond te kijken bij de beschikbare providers die mobiel internet kunnen leveren.

Hoe kies je onbeperkt internet?

Het maakt niet uit wat je budget is, niemand betaalt graag teveel terwijl dit niet nodig is. Bij het kiezen van een onbeperkt sim only abonnement is betaalbaarheid de belangrijkste factor. Het is immers nooit nodig om teveel te betalen. De keuze voor een ongelimiteerde databundel draait om het vergelijken van de maandelijkse kosten en de telecomdiensten die je ervoor terug krijgt. De tarieven die aangeboden worden door de providers liggen ver uit elkaar. Maandelijks kan het tot meer dan 30 euro schelen als je kiest voor een goedkoper abonnement. Op jaarbasis zijn dit honderden euro’s. Bepaal wat je nodig hebt, zoek uit wat je kunt krijgen en maak de keuze.

Vergelijk onbeperkt internet abonnementen


Hoe werkt mobiel internet?

Om van mobiel internet gebruik te kunnen maken dien je in het bezit te zijn van een laptop, tablet of mobiele telefoon. Voor mobiel internet op een smartphone is een abonnement nodig met een databundel maar het is ook mogelijk om mobiel internet te gebruiken met een prepaid simkaart. Mobiel internet op een smartphone werkt meteen wanneer het abonnement is afgesloten en het toestel op de juiste manier ingesteld is om gebruik te kunnen maken van internet.

Kosten van onbeperkt mobiel internet

De kosten van mobiel internet verschillen per aanbieder. De laatste jaren is het steeds goedkoper geworden om onbeperkt mobiel internet te gebruiken. Bij een aantal providers kun je kiezen voor een telefoonabonnement met een vastgesteld aantal GB’s. Als de limiet is bereikt kun je bijbetalen voor extra data of de snelheid loopt dan terug wanneer de limiet wordt overschreden. Voor wie weinig gebruik maakt van mobiel internet is een prepaid simkaart een goed alternatief. Je betaalt dan van tevoren voor wat er gebruikt kan worden en zijn er geen vaste maandelijkse kosten. Prepaid mobiel internet is vaak wel duurder per MB dan de meeste telefoonabonnementen. In tegenstelling tot prepaid bellen wordt er bij een telefoonabonnement achteraf betaald. Er wordt dan vooraf geen tegoed gekocht. Op deze pagina mogelijk om de duizenden verschillende abonnementen en tarieven te vergelijken.

Wanneer onbeperkt mobiel internet?

Een sim only met onbeperkt mobiel internet is een geschikte oplossing voor iedereen die veel gebruik maakt van internet op de smartphone. Er is dan geen limiet waardoor er ongelimiteerd gebruik gemaakt kan worden van internet. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht wanneer er teveel mobiel internet is gebruikt; het is immers onbeperkt. Een sim only met onbeperkt internet is voordelig voor iemand die meer dan 2000MB/2GB per maand verbruikt. Gebruik je minder MB per maand? Dan is een sim only met een vastgesteld aantal MB’s goedkoper. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor 500MB of 1000MB per maand. Om niet extra te betalen voor verbruik van internet buiten de bundel is het aanbevolen om een provider te kiezen die de snelheid verlaagd als de limiet bereikt is.

Welke snelheid heb ik nodig?

smartphone internetMobiel internet bij een standaard internetbundel heeft een snelheid van maximaal 15 Mbps bij de meeste providers. Deze snelheid geldt tot de limiet van de databundel bereikt is. Als de internetbundel op is kun je bij bepaalde providers nog steeds gebruik maken van internet op je mobiel maar de snelheid wordt dan verlaagd. T-Mobile en Tele2 zijn twee providers die de snelheid verlagen naar 64 Kbps. Andere providers zetten het internet uit na het bereiken van de limiet tenzij je extra MB’s aanschaft of betaalt per MB. Met deze snelheid is Whatsapp bijvoorbeeld nog steeds mogelijk maar YouTube video’s bekijken lukt dan vrijwel niet. Niet iedereen heeft de snelste internetbundel nodig. Dit type abonnement is alleen nodig voor personen die veel en intensief gebruik maken van internet. Het gaat dan niet om fervente Whatsapp gebruikers maar meer om de zwaardere internet activiteiten zoals video’s streamen via YouTube, online games spelen en muziek streamen via Spotify. Mogelijk is een standaard onbeperkte internetbundel dat een maximale snelheid heeft van 64 kb/s zelfs nog voldoende maar dan verloopt het niet zo soepel en is er sneller sprake van haperingen. Als je zekerheid wilt dan is een onbeperkte databundel nodig waarbij de snelheid niet verlaagd wordt. Dit wordt niet aangeboden door iedere provider. In Nederland is dit alleen mogelijk bij Robin Mobile en T-Mobile.

Speciale kortingen

De beste deals voor onbeperkte data zijn degenen die vanuit het niets beschikbaar zijn en maar tijdelijk afgesloten kunnen worden. Zie het als een uitverkoop bij een winkel die failliet is; als alles verkocht is ben je te laat. Zo gaat het ook bij de beste onbeperkt mobiel internet aanbiedingen op het internet. Deze speciale kortingen met een tijdelijke looptijd zijn een uitstekende manier om te besparen. Het probleem is dat het veel tijd kost om up-to-date te blijven. Daar zijn wij juist voor. De laatste deals en speciale kortingen worden dagelijks aan de vergelijker op deze website toegevoegd. Als je op deze website zoekt en vergelijkt dan hoef je zelf niet alles te volgen maar krijg je direct een overzicht met de huidige aanbiedingen.

Voorwaarden lezen

Bij alle contracten die je afsluit is het nodig om de voorwaarden, of de “kleine lettertjes”, te lezen en te begrijpen voordat je je handtekening zet. Dit geldt ook voor het contract voor een onbeperkt mobiel internet abonnement. De voorwaarden in het contract geven aan wat je precies geleverd krijgt. Zorg ervoor dat je de voorwaarden doorgelezen hebt zodat je niet te maken krijgt met beperkingen die je niet verwacht. De belangrijke punten in de voorwaarden zijn de fair usage limieten, tarieven voor bellen en eenmalige kosten.

Onbeperkt mobiel internet
3.2 (64.44%) 9 stemmen